Oulussa luonnonyrttiretkiä järjestävä luonnontuotekouluttaja Annikka Kujala rohkaisee suomalaisia lisäämään kotimaisia hyötykasveja ruokavalioonsa.

Voikukan lehtiä luonnontuotekouluttaja Annikka Kujalan kädessä
Pyöreähkömmän muotoiset ja sileäreunaiset voikukan lehdet ovat yleensä miedomman makuisia kuin röpelöreunaiset, vinkkaa Oulussa luonnonyrttiretkiä järjestävä luonnontuotekouluttaja Annikka Kujala. Kuva: Maija Kopola / Yle

Alkukesä on luonnonyrttien sesonkiaikaa.

Kotipihalta tai lähimetsistä löytyvien voikukan, nokkosen, siankärsämön ja maitohorsman lehdet ovat parhaimmillaan käytettäväksi ruoanlaittoon. Myöhemmin kesällä voidaan hyödyntää myös luonnonyrttien kukinnot ja juuret.

Lue koko artikkeli Ylen sivuilta.